Отворена реновирана амбуланта у МЗ Младиковине 2016

od strane | 22. јуна 2016 | 2016. година, СВЕ ГОДИНЕ

Отворена реновирана амбуланта у МЗ Младиковине 2016. Јуче, 21.06.2016. године у МЗ Младиковине поново је почела са радом реновирана теренска абуланта Породичне медицине Дома здравља „Свети Сава“ Теслић.

Директор Дома здравља, госп. Младен Кованушић, истакао је да наша установа, у циљу побољшавања здравствене заштите на цијелом подручју општине Теслић, тежи да своје услуге учини што доступнијим нашем становништву.

„Данашњим отварањем амбуланте у Младиковинама реализован је, већ раније усвојен, план мреже теренских амбуланти на подручју наше општине. Ова амбуланта испуњава све законске стандарде у погледу простора и опреме. Медицинско особље ће бити свакодневно доступно“ – рекао је Кованушић.

Начелник општине, Милан Миличевић је рекао да за мјештане Младиковина опремање амбуланте породичне медицине је од великог значаја.

“Ово је заједничка иницијатива Дома здравља „Свети Сава“ и Општинске управе коју смо остварили, јер овај крај с обзиром на број становника, а поготово дјеце које има много, заслужује квалитетну здравствену заштиту какву су имали раније. Амбуланта је потпуно реновирана и припремљена са свим оним што је по протоколу породичне медицине. Могу се похвалити да смо средствима из буџета Општинске управе суфинансирали заједно са Домом здравља реконструкцију и отварање 13 амбуланти на подручју наше општине“ – рекао је Миличевић.

Мјесна заједница Младиковине броји око 2.500 становника.

Средства за санацију ове амбуланте обезбијеђена су од стране наше установе и Општинске управе Теслић.

ЈЗУ Дом здравља Свети Сава Теслић

ЈЗУ Дом здравља Свети Сава Теслић

Ул. Марка Пејића бр. 8, 74270 Теслић
тел: +387 53 415 000
фак: +387 53 415 033

© 2017 ЈЗУ Дом здравља Свети Сава Теслић