Нови дефибрилатор за Дом здравља Теслић

od strane | 18. септембра 2018 | 2018. година, СВЕ ГОДИНЕ

Нови дефибрилатор за Дом здравља Теслић. Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић уручио је 15.09.2018. године Дому здравља „Свети Сава“ у Теслићу медицински апарат дефибрилатор са монитором.

Ријеч о модерном Сцхиллер апарату, једном од најбољих из те врсте, који ће знатно унаприједити интервенције у Служби хитне медицинске помоћи Дома здравља у Теслићу.

„Дефибрилатор са монитором омогућава праћење срчаног ритма и осталих параметара, и очекујем да ће у наредном периоду сви они који раде у Служби проћи обуку за кориштење“, истакао је министар.

Љекар опште праксе Кристина Савић појаснила је да ће дефибрилатор са монитором значајно унаприједити квалитет здравствених услуга и омогућити бољи третман пацијента, с обзиром да је ријеч о мобилном уређају.

Министар Богданић је најавио да ће у наредном периоду овој здравственој установи бити испоручен апарат дигитални мамограф, вриједности од око 160.000 КМ, а по одлуци предсједника Владе Жељке Цвијановић, с циљем предупређивања карцинома дојке.

Вршилац дужности директора Ђурађ Тривуновић захвалио се министру Богданићу на донацији у вриједности од око 20.000 КМ. И навео да у наредном периоду предстоји и побољшање енергетског дијела објекта ове здравствене установе.